Yoga docente of healer?

Regelmatig krijg ik de vraag, wat gebeurt er precies in een Creatieopstelling? Mijn korte antwoord is dan: ‘ik ontsluit jouw volledige potentieel en je creatiekracht.’ Ik begrijp dat dit antwoord niet altijd voldoende is , waarschijnlijk vind je meer duidelijkheid in een casus beschrijving.

Dit is de vraag van een cliënte (A) voor een creatieopstelling: “Ik ben Yoga docente, maar stiekem wil ik al heel lang Healer zijn. Is het een goed idee om over te stappen?” 

Wanneer iemand iets wil in de toekomst, dan is meestal de eerste vraag die in mij op komt: ‘Is wat zij wil in overeenstemming met haar zielsdoel?’
Met zielsdoel bedoel ik het doel waarvoor je naar de aarde gekomen bent. Dat wat gemaakt heeft dat je bent geïncarneerd, het kan echt van alles zijn. Het kan gaan om iets te creëren, iets te leren, iets te ervaren of iets anders.

We hebben allemaal een zielsdoel. Of we dat nu weten of niet. Voor de meesten van ons geldt dat we er totaal niet bewust mee bezig zijn. In plaats daarvan hebben we van ouders, school en de maatschappij geleerd wat goede doelen zijn om na te streven in ons leven. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld nastrevenswaardig om een zo hoog mogelijke opleiding succesvol af te ronden, vervolgens een goede baan te verwerven en carrière te maken totdat je de hoogst mogelijke positie bekleedt. Een alternatief daarvoor is een eigen bedrijf runnen, waarin je dan in ieder geval veel geld verdient.

Dit hebben we geleerd of met de paplepel ingegoten gekregen. Ik noem dit nurture. Jouw zielsdoel noem ik nature. Veel mensen ervaren een soort innerlijke strijd tussen wat je hebt geleerd als zijnde een goed en waardig doel om na te streven versus wat je vanuit je ziel weet of voelt dat je komt doen: nurture versus nature.

Onder je hogere zelf versta ik dat deel van jezelf dat er al was voordat je geboren werd, dat er nu is en dat wat blijft als je overlijdt. Je hogere zelf heeft toegang tot alle informatie in heden, verleden en toekomst en weet dus ook wat jouw zielsdoel is.

De eerste stap is dat we contact maken met het hogere zelf van A. In dit geval kies ik ervoor om dit middels een reading techniek te doen. Ik vraag dan aan het hogere zelf van A of het in het zielsdoel van A past om healer te zijn. Ik krijg meteen een bevestiging en een voelbeeld van haar healingcapaciteiten.
Wat ik ook wel eens doe is vragen of iemand uit de groep het hogere zelf van de cliënt wil representeren. Ik creëer daar een veld voor. Vervolgens is er vaak werk nodig om het contact tussen de cliënt en haar hogere zelf te leggen of te herstellen. Daarna kunnen ze in gesprek. Vragen stellen en antwoord krijgen.

Creatieopstellingen | Marie Jose Rietdijk

  • We besluiten om een creatieopstelling te doen om de healingpraktijk van A te creëren.
  • In de opstelling staat de representant van A (opgesteld door A) tegenover een schilderij met een tafereel uit de middeleeuwen. Deze representant geeft aan helemaal geobsedeerd te zijn door het schilderij en dat zij er zich er helemaal ingezogen voelt.
  • De representant voor ‘healing geven’ staat afgekeerd van de representant van A en voelt zich naar en bewegingsloos.
  • Wanneer ik benoem dat er in de middeleeuwen veel mensen met healingkwaliteiten voor heksen werden uitgemaakt en zijn verbrand, begint de hele opstelling te bibberen.
  • Ik maak de representant van A bewust van de datum van nu. Langzaam komt ze iets losser van het schilderij.
  • Dan vraag ik haar of ze zich een beetje van het schilderij af kan draaien en dat kan ineens heel goed.
  • Ze kijkt naar de representant voor ‘healing geven’. Hier is ook contact herstel nodig. Nadat we dat gedaan hebben kunnen ze naast elkaar staan en voelt de representant van A de healing energie door zich heen stromen.
  • A neemt de plek van haar representant in en neemt de hele, voor haar nieuwe, situatie in zich op. Ze krijgt van mij de oefening om ’s morgens. net nadat ze is opgestaan, even bij haar bed te blijven staan en zich in te leven in deze situatie, om vervolgens gewoon haar dag te beginnen.

Cliënte A meldt al binnen een week dat ze is begonnen met geven van healingsessies in haar praktijk, terwijl ze dit voor de creatieopstelling nog niet eerder had gedaan. Ze vertelt me opgetogen: ‘ Mijn cliënten zijn tevreden over me en ik bloei helemaal op! ‘

Dit en andere onderwerpen bespreken we met elkaar in de Creatiekracht community, een omgeving waarin we elkaar ontmoeten, van en met elkaar leren, elkaar kunnen ondersteunen ons zielsdoel te creëren en zielspad te lopen. Meer en meer licht te brengen in de wereld. Doe je mee?

Over de schrijver
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek? Wat bracht jou uit flow en wat brengt je weer in flow? Wie of wat houdt jou tegen om volop in je Creatiekracht te gaan staan? Voel je welkom voor een gesprek. Graag neem ik je mee op de laag van persoonlijke betrokkenheid en liefde. Een laag waar vele sleutels liggen verborgen naar het verbeteren van jezelf, je leiderschap, je werk en - misschien wel het belangrijkst - het vergroten van je liefdevolle bijdrage aan de mensheid en de wereld.
Reactie plaatsen