Geld lichtwassen, zo doe je dat
22 januari 2021 
4 min. leestijd

Geld lichtwassen, zo doe je dat

Ken je dat? Dat je meer geld wilt besteden, dan je hebt? Dat je dan aan de slag gaat met een zelfhulpboek, live of online training, webinars volgt of wat dan ook? Dat je vervolgens aan de slag gaat met je money mindset of money bleuprint, dat je een cursus beleggen gaat volgen of leads gaat genereren bij jonge internetguru’s die je 10X je omzet per maand beloven? Dat je er de magie, de law of attraction en de wet van Goya (get off your ass😊) op los laat? Dat je gaat onderzoeken wat er in jouw familie met geld is gebeurd? Dat je je helemaal gek visualiseert?

DAT HET JE DAN NOG STEEDS NIET LUKT OM BLIJVEND LEKKER RUIM IN JE SLAPPE WAS TE ZITTEN?

Dat was bij mij aan de hand en ik geef het toe, bijna al het bovenstaande heb ik gedaan. Mega veel heb ik ervan geleerd over mezelf en over hoe het allemaal in elkaar en in de war kan zitten met geld. En ja, het schoot op. Ik wilde meerdere inkomensstromen, waaronder een residueel inkomen van €5000,- per maand hebben en dat had ik en meer.  Dat is allemaal geweldig, echt super fijn en elke dag geniet ik er volop van.

Wat mij nog niet is gelukt? De creatie van bezit, een vette bankrekening, een blijvend volle portemonnee plus een platina unlimited creditcard.
Nu heb ik er het volste vertrouwen in, dat er voor alles een juiste tijd is: dat het misschien wel helemaal niet zo wenselijk is om op dit moment een dikke bankrekening met euro’s te hebben omdat we in onzekere tijden leven en het zomaar kan zijn dat de economie en de banken in elkaar storten. Dit is overigens geen voorspelling, we leven gewoon altijd in onzekere tijden, waarin er werkelijk van alles kan gebeuren.

Toch zou ik mezelf niet zijn, als ik niet op onderzoek zou gaan in mijn eigen binnenste. Uitgaande van het principe ‘vraag en het wordt je gegeven’ of met andere woorden: ‘leef, voel, denk en kijk alsof je al hebt wat je wilt,’  verschijnt het onvermijdelijk ook in de materie in je leven.

Ooit heeft Willem-Jan van de Wetering mij middels Nei spiertesten getest, op hoeveel geld ik waard ben. Hij stelde me de vraag: ‘Wat denk je, hoeveel geld hoort er bij je in dit leven? Ik hoorde  ‘84 miljoen’ en zei dit tegen hem. Hij testen en ja, dat was sterk! Met andere woorden, het was congruent. Het klopt. Mijn onbewuste weten zegt ‘ja’. Op dit moment heb ik geen flauw idee hoe dit bedrag in mijn leven zal verschijnen, ik laat me graag verrassen en ik ben superbenieuwd!

Creatieopstellingen | Marie Jose Rietdijk

Heel eerlijk? Telkens als ik mij een dikke bankrekening met zeven cijfers voor de komma in het zwart voorstelde door middel van visualisatie, merkte ik dat het niet goed voelde voor me. Dat zat me niet lekker en ik besloot het te onderzoeken: Wat maakt dit niet lekker voelt? Is het niet ethisch om zoveel geld te hebben? Waar heb ik het voor nodig? Ik heb het toch goed? Bestaat er ook zoiets als te veel geld hebben? Word ik een slecht mens als ik zoveel geld heb? Of ben ik een slecht mens als ik zoveel geld wil?

Ik probeerde van alles. Misschien voelde het beter, als ik zou bedenken waarvoor ik het geld wilde gebruiken, dus ik bedacht allemaal mooie doelen. Om ze kort samen te vatten: het waren allemaal zaken die helpen om licht te verspreiden op onze mooie aarde en om mezelf en anderen een gemakkelijker, prettiger, lichter leven te geven. Dit hielp iets. Maar het nam het niet-lekkere gevoel nog niet helemaal weg.

Onlangs is mij de volgende visualisatie ingevallen, die me wél helpt!

Er komt regelmatig geld bij me binnen, contant of op mijn bankrekening. Aan dat geld kleeft energetische negativiteit, het zogenaamde onlicht. Het geld verblijft bij mij, contant op een plekje in huis, of op mijn spaarrekening. Vervolgens betaal ik ook geld, contant en per bankrekening, o.a. voor huur, gas, licht, belasting, eten en drinken.

Ik visualiseer een koepel om mij heen, waarin het volgende met geld gebeurt:
1. Het onlicht en de energetische negativiteit dat aan het binnenkomende geld kleeft, blijft buiten mijn koepel
2. Het geld binnen mijn koepel, wordt geladen met licht.
3. Vervolgens betaal ik met geld, opgeladen met licht. Ik geef het geld licht, liefde en plezier mee.

Deze visualisatie geeft me zo’n blij gevoel! Het veroorzaakt een soort kettingreactie van ‘licht maakt licht’.  Hup, met intentie het onlicht eruit en het licht erin!

Dit kun jij ook. Doe je mee met geld lichtwassen en deel je hieronder wat er vervolgens in je geldleven gebeurt?

Dit en andere onderwerpen bespreken we met elkaar in de Creatiekracht community, een omgeving waarin we elkaar ontmoeten, van en met elkaar leren, elkaar kunnen ondersteunen ons zielsdoel te creëren en zielspad te lopen. Meer en meer licht te brengen in de wereld. Doe je mee?

Over de schrijver
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek? Wat bracht jou uit flow en wat brengt je weer in flow? Wie of wat houdt jou tegen om volop in je Creatiekracht te gaan staan? Voel je welkom voor een gesprek. Graag neem ik je mee op de laag van persoonlijke betrokkenheid en liefde. Een laag waar vele sleutels liggen verborgen naar het verbeteren van jezelf, je leiderschap, je werk en - misschien wel het belangrijkst - het vergroten van je liefdevolle bijdrage aan de mensheid en de wereld.
Reactie plaatsen